Tanja Karišik Košarac i Stefan Lopatić najbolji na Prvom ski roler kupu

0
15

Tanja Karišik Košarac sa Pala pobednik je u ženskoj seniorskoj, a Stefan Lopatić u muškoj konkurenciji na Prvom ski-roler kupu, održanom večeras na Palama.

U kategoriji starijih pionira, koji su trčali jedan krug po kilometar, pobedili su Miloš Stević i Sara Plakalović, te kod mlađih pionira Boris Stanojević i Lara Škipina.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je u saradnji sa smučarskim klubom “Romanija” Pale organizovana ova trka, koja je okupila takmičare iz okruženja, Srbije i Sarajeva.

Jugović je istakao da je ova manifestacija uveličala Gospojinske svečanosti i izrazio nadu da će od sledeće godine biti masovnija, kao i da će postati tradicija.

Pobednik trke u kategoriji seniorki Tanja Karišik Košarac zahvalila je načelniku opštine koji je podržao ideju trke, kao i organizatorima koji su doprineli da trka bude na vrhunskom nivou.

Ona je rekla da je zadovoljna konkurencijom i da je jako srećna zbog pobede, dodajući da sledeće godine očekuje još bolju trku sa više međunarodnih takmičara.

Stefan Lopatić iz Smučarskog kluba “Romanija” Pale zahvalio je građanima koji su došli da podrže takmičare, te izrazio nadu da će ovo takmičenje biti masovnije u budućnosti.

Organizator trke i predsednik Smučarskog kluba “Romanija” Miro Đukić naglasio je da je sve proteklo u najboljem redu i da će se truditi da organizuju sledeće godine Fis-trku.

Đukić je rekao da je bilo ukupno 58 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Među učesnicima su bili seniori, seniorke, stariji omladinci, juniorke, mlađi omladinci, kao i takmičari iz pionirske kategorije.

www.pale.rs.ba

Još nema ocjena.

Molimo Vas unesite ocjenu