Fotografisanje enterijera

894

Fotografisanje enterijera iziskuje posebnu opremu i tehnička pomagala kako bi na pravi i realan način predstavili unutrašnjost nekog objekta. To je vrlo važno kod predstavljanja nekretnina koje su na prodaju ili su za iznajmljivanje.
U prvom redu treba obratiti pažnju na svijetlo te tom prilikom treba izbjegavati korištenje blica koji rasvjetljava objekte neprirodno. Tako u prvom plau se nađu objekti koji su presvjetli ili imaju jake i oštre sjenke. Najbolje bi bilo da vam je svjetlo za leđima, ali lijepo je raditi i snima unutrašnjosti i prozora kroz koji se nazire prirodni ambijent. Za to su potrebna difuzna i ambijentalna svjetla koja bi ublažila kontraste i koliko toliko dočarala ono što vidimo okom. Vrlo su lijepe fotografije sa prigušenim svjetlima u večernjim satima, kada se posvećujemo detaljima i igri sjenki.
Takođe je vrlo bitno da pazimo na kompoziciju fotografije. Potrebno je smisleno fotografisati. Iz određenih uglova koji su veoma atraktivni. Za to je potrebna i posebna oprema kao što su širokougaoni objektivi.
Nekada fotografiju treba ostaviti umjetnički nedorečenu kako bi se posmatrač vraćao na nju i kako bi neke strvrai odgonetnuo. Ni slučajno ne smije preći u dosadu. A to se postiže predstavljanjem prvog i drugog plana.
Svaka fotografija treba dodatno da se obradi u nekom od programa za obradu fotografije.

VAŽNA NAPOMENA: izrađujemo fotografije koje su prihvaćene od strane BOOKING-a
Podjeli ovo: