Zip line – adrenalinski sadržaj

581

Kao posebna adrenalinska ponuda u Ski centru „Ravna planina“ izdvaja se vožnja na zip line-u dužine cca 300m. Jedna vožnja kođta 5 KM i dostupna je svim posjetiocima tokom cijele godine.

Adrenalinski zavisnici i ljubitelji ekstremnih aktivnosti u prirodnom okruženju ovaj vid zabave prepoznaju kao jedan od pristupačnijih načina za zadovoljavanje svojih potreba iz te oblasti.

U prirodnom ambijentu Ravne planine možete uživati ne samo u prirodi nego i u ostalim sadržajima koje pruža ovaj kompleks. Kompleks Ravna planine nudi sadržaje za djecu i odrasle kako u zimskom tako i u ljetnom periodu.

Novootvorena gondola (trenutno jedina u Bosni i Hercegovini) je velika atrakcija i u ljetnom i zimskom periodu. Mnogobrojni posjetioci su ovu destinaciju prepoznali kako bogat sadržaj, kada je riječ o ljetnom turizmu. Sve više je pješaka koji uz pomoć štapova (Nordijsko pješačenje), ovajaju predivne pejzaže i prostore koje zauzima ovaj kompleks. Osimda samo pješačite u mogućnosti ste napraviti izlete ili svrati u neki od restrana koji se nalaze u prirodnom ambijentu. Veliki borj prirodnih izvora i vještačka jezera nadopunjuju prirodno bogatstvo.

Veliki broj turista se odlučuje i za vožnju biciklom uređenim brdskim biciklističkim stazama.

Gastro poonuda u restoranima Ravna planina je raznovrsna, a jela se spravljau uglavnom od domaćih proizvoda, nastalih na prostorima Romanije i Jahorine.